jesienna szarlotka



Wczorajszy, jesienny wieczór umilała nam szarlotka.

Zapach jabłek, cynamonu ... to własnie to czego pragnie moja dusza w takich momentach  :3






PRZEPIS :

Połączyć mąkę, cukier oraz proszek.

Następnie wymieszać i dodać 2 żółtka oraz zimne masło.
Zagnieść, podzielić na pół i odstawić do zamrażarki do momentu stwardnienia.
(To opcja dla wytrwałych, osobiście tego nie robię )

W tym czasie obieramy owoce.
 Kroimy, wrzucamy do garnka i dodajemy cukier
 oraz cynamon do smaku.

Ciasto ścieramy na tartce - połowa na spód.
Pieczemy 10 minut. 

Owoce miksujemy / rozgniatamy.
Całość przelewamy na już podpieczone ciasto.
Na wierzchu układamy drugą porcję zmrożonego ciasta.
Pieczemy 20 - 30 minut w 180 stopniach.

Teraz najtrudniejsze :
wystawiamy nasz jabłecznik na zimny parapet i CZEKAMY :3








Smacznego :3





Komentarze